Η έλλειψη χρόνου που αντιμετωπίζουμε στην καθημερινότητά μας έχει δυσμενείς επιπτώσεις & στη διατροφή μας. Πόσες φορές, επιστρέφοντας αργοπορημένοι στο σπίτι, δεν έχετε καταλήξει στην εύκολη λύση του delivery; Παρότι λοιπόν το φαινόμενο του γρήγορου φαγητού τείνει να γιγαντωθεί στις μέρες μας, το delivery δεν είναι μονόδρομος.

• Είναι καιρός να επιστρατεύσετε τις οργανωτικές σας ικανότητες, καθώς ο σωστός σχεδιασμός των γευμάτων απαιτεί έναν καλό προγραμματισμό. Εάν ξεκινάτε τη μέρα σας χωρίς να γνωρίζετε τι θα φάτε κατά τη διάρκειά της & γυρίζετε στο σπίτι κατάκοποι το βράδυ τότε σίγουρα θα υποκύψετε ευκολότερα. Μαγειρέψτε από το βράδυ το φαγητό της επόμενης ημέρας, έτσι ώστε όταν επιστρέφετε σπίτι από τη δουλειά να σας περιμένει

ένα σπιτικό γεύμα αντί για το γρήγορο φαγητό.
• Ξεκινήστε να μαγειρεύετε. Σκεφτείτε τα οφέλη για την υγεία.
• Οργανωθείτε & ψωνίστε από το σούπερ μάρκετ τα απαραίτητα. Χρησιμοποιήστε τη φαντασία σας & πειραματιστείτε με νέες συνταγές.
• Μην βλέπετε το έτοιμο φαγητό ως επιβράβευση. Εάν θέλετε να ανταμείψετε τον εαυτό σας, επιβραβεύστε τον με ένα χαλαρωτικό μπάνιο ή μία ωραία ταινία & όχι απαραίτητα με φαγητό.
• Μειώστε θερμίδες από τα συνοδευτικά. Εάν το αναψυκτικό είναι μια απόλαυση που δεν θέλετε να αποχωριστείτε, τη ζωή σας θα διευκολύνουν οι light & zero επιλογές.
• Φυτέψτε στο κήπο ή στη βεράντα σας ντομάτες, αγγουράκια, πιπεριές & άλλα. Φτιάξτε τα δικά σας αγνά προϊόντα & κάντε & οικονομία.• Φτιάξτε το δικό σας σπιτικό "fast food". Είναι πολύ εύκολο & πολύ πιο υγιεινό να ετοιμάσετε μόνοι σας το αγαπημένο σας "fast food" με αγνά υλικά της επιλογής σας. Ετοιμάστε ένα μπέργκερ με σπιτικό μπιφτέκι & κέτσαπ ή μουστάρδα, πίτσα με κίτρινο τυρί μειωμένων λιπαρών, γαλοπούλα με ελαιόλαδο, φρέσκια σάλτσα τομάτας & λαχανικά ή ένα κλαμπ σάντουιτς με ψωμί ολικής άλεσης, στήθος κοτόπουλο, μαρούλι & light μαγιονέζα. Εκτός από λιγότερες θερμίδες, έχουν & χαμηλότερη περιεκτικότητα σε κορεσμένο λίπος & trans λιπαρά, τα οποία έχει φανεί από μελέτες πως αποτελούν σημαντικό παράγοντα κινδύνου για εμφάνιση χρόνιων νοσημάτων, όπως είναι οι καρδιαγγειακές νόσοι.
• Καλέστε τους φίλους σας για φαγητό & ετοιμάστε κάτι εύκολο. Να είστε σίγουροι ότι μια απλή συνταγή θα τους εντυπωσιάσει.
• Δε σημαίνει ότι εάν κάποια στιγμή επιλέξετε να παραγγείλετε φαγητό απ' έξω αυτό θα έχει τραγικές επιπτώσεις στην υγεία σας. Στη διατροφή άλλωστε τίποτα δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως «απαγορευτικό» με απόλυτο τρόπο. Σκοπός όμως είναι να ξέρετε ότι το delivery δεν μπορεί να βρίσκεται στη διατροφή σας σε πολύ συχνή βάση & να γνωρίζετε τι εναλλακτικές επιλογές.

Συνεπώς το γρήγορο φαγητό παύει να ταυτίζεται αναγκαστικά με το πρόχειρο φαγητό από τα fast food. Λίγη οργάνωση σε συνδυασμό με αρκετή δόση καλής θέλησης μπορούν να σας βοηθήσουν να περιορίσετε το φαγητό απ' έξω & να στραφείτε σε πιο υγιεινές & ισορροπημένες επιλογές, χωρίς ωστόσο να στερείστε τη γεύση!