Λάθος 1. Ζυγίζεσαι καθημερινά
Το να ανεβαίνετε καθημερινά στη ζυγαριά κατά πάσα πιθανότητα θα σας μπερδέψει. Γιατί το βάρος μπορεί μέρα με τη μέρα να επηρεάζεται από διάφορους παράγοντες, όπως είναι η λειτουργία του εντέρου, η ύπαρξη κατακράτησης κ.α. Μία φορά την εβδομάδα είναι αρκετή!

 

Λάθος 2. Δίαιτες αστραπή.
Καλώς ή κακώς όμως ο οργανισμός δεν λειτουργεί έτσι, καθώς ο θεμιτός ρυθμός απώλειας βάρους δεν ξεπερνά το 1 κιλό την εβδομάδα. Κλείστε λοιπόν τα αυτιά σας σε δίαιτες -«σειρήνες» που υπόσχονται θαύματα σε σύντομο χρονικό διάστημα & χωρίς κόπο, γιατί σε βάθος χρόνου τα αποτελέσματα δεν θα είναι τα επιθυμητά.

Λάθος 3. Παράλειψη πρωινού & ενδιάμεσων γευμάτων.
Μήπως στην προσπάθειά σας να μειώσετε τις θερμίδες της ημέρας αρχίζετε & περιορίζετε τον αριθμό των γευμάτων; Σύγχυση! Σνακ ή τσιμπολόγημα; Μην πέφτετε σε τέτοιου είδους παγίδες, καθώς η βάση μιας σωστής διατροφής προϋποθέτει την κατανάλωση 5 μικρών γευμάτων μέσα στην ημέρα. Έχει φανεί άλλωστε πως όσοι καταναλώνουν συστηματικά πρωινό & κάνουν υγιεινές επιλογές σνακ διατηρούν πιο φυσιολογικό βάρος.

Λάθος 4. Μη ρεαλιστικοί στόχοι
Ο δρόμος για μια καλλίγραμμη σιλουέτα προϋποθέτει μικρά & σταθερά βήματα. Εάν ο αρχικός σας στόχος είναι να χάσετε 20 κιλά, θα πρέπει να τον «σπάσετε» σε πιο μικρούς & εφικτούς στόχους. Οι πολύ μεγάλοι στόχοι μπορούν να σας αποκαρδιώσουν εύκολα & να σας ωθήσουν να παρατήσετε την προσπάθειά σας.

Λάθος 5. Αποφεύγετε την άσκηση;
Ένας τρόπος να χάσουμε βάρος είναι να προσλάβουμε λιγότερες θερμίδες απ' όσες χρειαζόμαστε (περιορισμός φαγητού) & ένας άλλος είναι να ξοδέψουμε παραπάνω ενέργεια μέσω άσκησης. Όταν μάλιστα αυτά συνδυάζονται, τότε τα αποτελέσματα είναι τα βέλτιστα. Υιοθετήστε λοιπόν κάποια μορφή σωματικής δραστηριότητας, όχι μόνο για 1-2 μήνες, αλλά & μακροπρόθεσμα

Λάθος 6. Τα υγρά δεν έχουν θερμίδες.
Μην ξεχνάτε λοιπόν πως & τα υγρά έχουν θερμίδες οι οποίες προσμετρούν στην καθημερινή πρόσληψη ενέργειας. Φροντίστε να τις περιορίζετε αποφεύγοντας τους καφέδες που περιέχουν σιρόπι ή σαντιγί, βάζοντας λιγότερη ζάχαρη ή προσθέτοντας κάποιο γλυκαντικό στον καφέ σας, επιλέγοντας light αναψυκτικά & περιορίζοντας τα αλκοολούχα ποτά σε 1-2 την εβδομάδα.